“Duurzaam inrichten voor een betere toekomst, dit doen we samen”

Bij De Arend begrijpen we de dringende noodzaak van duurzaamheid in onze sector. Als specialist in de inrichting van veel verschillende interieurs zetten wij ons in voor milieuvriendelijke oplossingen. Door te kiezen voor duurzame materialen en energie-efficiënte producten, dragen we bij aan een groenere toekomst.

Duurzaamheid in actie

Binnen het bedrijf streven we naar een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat. We stellen ambitieuze lange termijndoelen om ons hierin te blijven ontwikkelen. Zo willen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen door efficiënter om te gaan met producten en energie, en door afvalstromen te minimaliseren. Momenteel zijn de afvalstromen van De Arend volledig gereguleerd, door alles strikt te scheiden, in te zamelen en af te voeren. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze milieupartner CSM, gevestigd in Velddriel.

Daarnaast zijn we vastbesloten om circulaire economische principes te omarmen, waarbij we kiezen voor producten en diensten die ontworpen zijn met het oog op een langere levensduur en geminimaliseerde verspilling, met ruimte voor hergebruik, reparatie en recycling. Zo wordt ons meubilair regelmatig gecontroleerd of deze vervaardigd zijn van ‘legaal’ duurzaam hout met waar mogelijk het FSC of PEFC-certificaat, de kunststoffen onderdelen zijn veelal vervaardigd uit gerecyclede kunststoffen. Bij De Arend worden meubilair en zelfs complete inrichtingen ingeruild en direct opnieuw op de markt gezet, soms na een opknapbeurt.

Tevens blijven we onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) initiatieven uitbreiden, wat inhoudt dat we actief streven naar positieve sociale en milieu-impact. Dit omvat het verbeteren van arbeidsomstandigheden, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid.

Binnen het eigen personeelsbestand hebben we het beleid ook zo maatschappelijk verantwoord mogelijk afgestemd. Dit wil zeggen dat we kansen bieden aan leerlingen, minder validen en langdurig werklozen. We hebben nauwe samenwerkingsverbanden met Werkzaak Rivierenland werkparticipatie en het UWV, samen met deze instanties creëren we werkervaringsplekken waardoor we de mogelijkheid bieden aan mensen om opnieuw in te stromen in het arbeidsproces. Recent hebben we hiervoor een overeenkomst getekend met het Werkgevers Adviespunt Rivierenland, deze intentieverklaring onderschrijft de volledige medewerking van De Arend tot het mede oplossen van maatschappelijke vraagstukken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door deze doelen na te streven, willen we niet alleen onze impact op het milieu minimaliseren, maar ook een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving waarin we opereren.

Onze projecten

Wat vinden onze klanten?